Boek cover 'Het vrouwelijk gelaat van God'
Er gaat een grote bron van rijkdom in ons schuil. Een ruimte van vrijheid en levensgeluk die zo dichtbij is dat we er in onze alledaagsheid overheen kijken.
Boek cover 'De dagen die resten'
Zelden is er een boek geschreven dat zó dicht op de huid zit van een vrouw met borstkanker in de laatste weken van haar leven.

Het vrouwelijk gelaat van God

In vervoering stond ik daar, niet in staat me te bewegen, met een brok in mijn keel en tranen die brandden achter mijn ogen. Tranen om wat? Tranen omdat ik geraakt was door het goddelijke dat haar omringde? Tranen omdat ik vrouwelijke schoonheid in haar zuiverste vorm mocht aanschouwen? Of borrelden ze op uit de diepten van mijn levensvragen waarmee het zien van deze vrouw mij confronteerde?
Lees meer

De dagen die resten

Haar ogen verraden diep verdriet. Lichtjes laat ik mijn hand op haar hartstreek rusten. Ze slaakt een diepe zucht en wordt rustig. Stilte omringt ons. Een bijna volmaakte stilte. Minutenlang laat ik mijn hand waar hij is en houd ik mijn lichaam stil. Ook haar vriendin verroert zich niet. Naast het verdriet om haar premature dood dat in mij huist, voel ik me ook licht en gedragen. Alsof niet ik het ben die de pijn in haar lichaam tracht te verlichten, maar ik slechts een instrument ben van iets dat vele malen groter is dan ik. Zelden voelde ik me zo sereen als nu. Zelden was ik zo aandachtig bij het lichaam van een vrouw, zelden waren zielen meer vervlochten.
Lees meer

Peter Strobosch

Bewustzijn en spiritualiteit zijn belangrijke aspecten in het leven van Peter Strobosch (1950). Vanuit liefde voor de mens verdiepte hij zich middels diverse opleidingen in het Zijn van de mens. Van jongs af aan koestert hij een levendige belangstelling voor niet-westerse culturen. Na zijn studie agrarische sociologie werkte hij twintig jaar met rurale gemeenschappen en boerenorganisaties in Latijns-Amerika. In het samenleven en samenwerken met de lokale bevolking leerde hij hun cultuur van binnenuit kennen. Zijn band met het continent is van diepgaande aard. Iedere keer dat hij Latijns Amerikaanse bodem betreedt, ervaart hij dat er energetisch en spiritueel iets bijzonders met hem gebeurt.

Auteur Peter Strobosch